top of page

Blijvend lerarentekort raakt kwetsbare kinderen extra hard



 

Het lerarentekort loopt op. Dat is niets nieuws. De VO-raad schat dit tekort in 2026 al op 2.557 docenten staat. Dat is niet in een jaar opgelost. Terwijl er nu wel actie nodig is voor de leerlingen in het VO.


Volgens onderzoeksbureau Kantar ontvangt nu al ruim een kwart van alle VO-leerlingen privébijles, waarbij het percentage voor wiskunde zelfs schrikbarend hoog ligt op 64%. Ondanks goede bedoelingen vergroot deze vorm van schaduwonderwijs de kloof tussen leerlingen die het wel en niet kunnen betalen.


Dat is één van de redenen waarom BeSmart Campus is opgericht. Wij streven ernaar om samen met scholen gelijke kansen te waarborgen voor alle leerlingen. En daarbij de docenten te ondersteunen. Zij moeten zich veel meer kunnen focussen op hun taken waar ze meer dan goed voor zijn opgeleid. Dan helpt het als er soms wat extra ondersteuning komt. Samen met diezelfde docenten ingericht.


Want, in lijn met de visie van Minister van Onderwijs Paul, vinden wij dat extra ondersteuning zoveel mogelijk op school zelf moet plaatsvinden. Samen met de school. Gesteund door het bedrijfsleven. Dat zorgt voor oplossingen die nu nodig zijn. Zodat de sector zelf ondertussen hard aan de slag kan met structurele hervormingen van het systeem. Want die zullen nodig zijn om onze kennisvoorsprong als land vast te houden.

Hier de link naar het artikel van NOS:


Bekijk hieronder de pdf om de volledige versie van dit nieuwsbericht te lezen.





38 weergaven
bottom of page