top of page
boog-wiskunde-bol.png

Voor bedrijven: word maatschappelijk partner!

Het gaat niet alleen om hún toekomst. Maar ook over de toekomst van de Nederlandse economie.

Volgens de inspectie scoort ruim 20% van de scholen onvoldoende en dat percentage groeit. Leerachterstanden blijven bestaan, tijdelijke financiële steun in de vorm van NPO gelden raakt op en het lerarentekort neemt toe. 

In 2026 wordt verwacht dat het tekort oploopt tot maar liefst 2.557 leraren. En alsof dat nog niet genoeg is, neemt ook de afhankelijkheid van privé bijles toe. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van alle middelbare scholieren privé bijles volgt, met name voor vakken als wiskunde waar dat percentage zelfs op 64% ligt. Maar deze extra ondersteuning vergroot juist de kloof tussen leerlingen die het wel en niet kunnen betalen. 

Welkom-mobile_edited.png

Wij zien dat de problemen in het onderwijs te groot zijn om dat alleen aan het onderwijs over te laten. Voor de toekomst van de kinderen en de BV Nederland is goed onderwijs cruciaal. Daarom geloven we erin dat we dit samen kunnen en moeten oppakken: scholen, de overheid en het bedrijfsleven. 

 

Het is tijd voor actie om de groeiende kansenongelijkheid aan te pakken en een toekomst van gelijke kansen voor alle leerlingen te waarborgen. Wil jij hieraan bijdragen als maatschappelijk partner? Zodat straks duizenden kinderen in het voortgezet onderwijs het écht snappen?

Help jij mee?

Samen met maatschappelijk partners organiseren we Leerfestivals® op scholen. De kosten worden verdeeld tussen school en bedrijfsleven. Zo maken we het voor iedere school in Nederland mogelijk om deel te nemen en daarmee bijles toegankelijk voor ieder kind in Nederland. Help je mee?

  • 2. Samen helpen we jou met de invulling van je MVO beleid en ESG-doelstellingen
    Als je onze partner wordt, help je leerlingen om hun volledige potentie te ontwikkelen. Klaar voor de toekomst, hun volgende stap en daarmee dus ook een betere kans op de arbeidsmarkt. Dit raakt de kern van de meeste bedrijven. Het gaat hier immers om het personeel van de toekomst. Elke onderneming kan daarbij meedoen, want het voortgezet onderwijs vormt de basis voor alle vervolgopleidingen. Ook in praktisch opzicht is een partnerschap met ons aantrekkelijk. Wij nemen volledige verantwoordelijkheid voor de organisatie van Leerfestivals®. Zo onderhouden we het contact met scholen, briefen we jouw personeelsleden die als vrijwilliger meedoen en plannen we de Leerfestivals® in. We kunnen ook helpen om de samenwerking intern breed te dragen; we geven bijvoorbeeld presentaties en verstrekken materiaal waarmee we zichtbaar zijn op het intranet van jullie onderneming als dat gewenst is. Omdat we zo nauw met de scholen en leerlingen werken, kunnen we je ook data aanleveren over de impact van het partnership. Aantallen, tevredenheid, snapgaranties en schoolresultaten voor ESG rapportages komen van ons.
  • 4. Samen maken we je zichtbaar als partner op de Leerfestivals®
    Help jij ons mee om 1.000 kinderen te helpen? Dan krijgt het Leerfestival® jouw naam. Kleiner is ook geen probleem. Ook dan maken we graag promotie voor je op onze socials, de website en in de media als daar verzoeken zijn. We kunnen je ook helpen met jouw PR om dit onder de aandacht te brengen natuurlijk.
  • 1. Samen helpen we met het oplossen van een maatschappelijk probleem
    Samen met bedrijven en scholen stroopt BeSmart Campus de mouwen op. Om leerachterstanden weg te werken en kansengelijkheid te vergroten. Ons onderwijs is sinds jaar en dag fundamenteel voor onze economie. Maar het fundament brokkelt langzaam af, waarmee het huis steeds meer gaat wankelen. Dat probleem pakken we samen bij de wortels aan: op school. Samen met de scholen. Voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond of portemonnee.
  • 3. Samenwerken met jouw medewerkers als vrijwilligers op de Leerfestivals®
    Wiskunde, economie, biologie, scheikunde of natuurkunde talenten in jouw bedrijf? We werken graag met medewerkers als vrijwilliger tijdens het Leerfestival® als onderdeel van ons team van Experts en Facilitators. Dan zijn ze direct betrokken bij de leerlingen, kunnen ze helpen met vragen en uitleg en dragen ze op die manier echt een steentje bij aan de ontwikkeling van de leerling om het echt te snappen. En zoals onze eigen Facilitators zeggen: “Het voelt helemaal niet als werken, dit is veel leuker!”

Wat heeft BeSmart Campus het bedrijfsleven te bieden?

Onze aanpak werkt

Bewezen aanpak? Zeker. We hebben al honderden leerlingen op onze Leerfestivals® mogen verwelkomen met sterke resultaten. Wat leerlingen zelf zeggen? Bij de start van het Leerfestival® en aan het einde geven leerlingen zichzelf een cijfer over de mate waarin zij het onderwerp snappen. Waar ze gemiddeld beginnen met een 4,5 is dat aan het einde een 7,5. Dus een boost in kennis én in zelfvertrouwen! Bovendien waarderen ze onze Experts en Facilitators met gemiddeld een 8,4 en beoordelen ze ‘de lesdag’ met een 7,8. Hoe enthousiast wil je ze hebben?

Mankracht en financiële middelen

Onze partners stellen niet alleen Facilitators en Experts beschikbaar (die wij kunnen opleiden uiteraard), maar zorgen ook voor de financiering van de Leerfestivals® samen met de scholen. In ruil daarvoor zetten wij je graag in de spotlights. We noemen je in onze LinkedIn posts, op de website en op momenten dat de media aandacht besteedt aan BeSmart Campus. En natuurlijk draagt het Leerfestival® dat jij helpt financieren jouw bedrijfsnaam.

 

Ben je geïnteresseerd om met je bedrijf mee te doen? Dan praten we graag over het vormgeven van een partnerschap dat past bij jou en ons!

Wat gebeurt er met jouw geld?

Al het geld van onze maatschappelijk partners is 100% bestemd voor onze missie: het wegwerken van leerachterstanden. Dit leggen we ook expliciet vast in onze samenwerkingsovereenkomst zodat er geen misverstand over kan bestaan.

Jouw financiële bijdrage zorgt ervoor dat:

  1. De Leerfestivals® betaalbaar zijn voor alle scholen zodat elk kind toegang heeft tot extra ondersteuning op school.

  2. Er steeds nieuwe Bootcamps worden ontwikkeld zodat we voor elk probleemgebied een aanbod hebben voor de leerlingen.

Einstein zei het al: “We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” We moeten nieuwe manieren vinden om te zorgen voor een betere toekomst met gelijke kansen voor ieder kind en daar hebben we de hulp van het bedrijfsleven bij nodig.

"Het gaat niet alleen om de toekomst van het kind, maar ook om de toekomst van onze economie"

"In het schooljaar 2022/2023 heeft BeSmart Campus met ons 2 Leerfestival dagen georganiseerd met meerdere Bootcamps per dag."

"De resultaten van de eerste toetsweek 2023/2024 laten zien dat er een duidelijk postief effect is bij de leerlingen die hebben deelgenomen aan de Bootcamps"

Martin de Veen_edited.jpg

Martin de Veen

Leerlingcoördinator

havo bovenbouw

Stad & Esch Lyceum

"De leerlingen hebben veel geleerd én een hele leuke dag gehad. Ze waardeerden de dagen met een 8,1 en 95% van de leerlingen heeft aangegeven graag meer Bootcamps te volgen voor meerdere vakken."

"Wij gaan de samenwerking met BeSmart Campus vanaf het schooljaar 2023/2024 dan ook intensiveren."

Het is tijd om de groeiende kansenongelijkheid aan te pakken en een toekomst van gelijke kansen voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs te waarborgen.

AdobeStock_328032824_edited.jpg
AdobeStock_328032824_edited.jpg
AdobeStock_328032824_edited.jpg
AdobeStock_328032824_edited.jpg

Bijles alleen als je geld hebt
 

Naast school, los van docenten
 

Onderwijssector moet het oplossen
 

Vasthouden aan bestaande methodes

Gelijke kansen voor elk kind
 

Met school, samen met docenten
 

Onderwijs en bedrijfsleven samen aan zet
 

Nieuwe manieren van leren toevoegen

Wij zijn ervan overtuigd dat als we op dezelfde weg doorgaan, de toekomst van onze kinderen en daarmee de samenleving op het spel staat. Samen met scholen en met het bedrijfsleven organiseert BeSmart Campus Leerfestivals® om ervoor te zorgen dat bijles toegankelijk is voor iedere leerling. Helpen jullie mee en investeer je samen met ons in een toekomst met gelijke kansen voor elk kind?

bottom of page